Студена кибер-војна


Европската Унија (ЕУ) на 30.09.05 соопшти дека ќе инсистира на споделување на одговорноста за Интернетот помеѓу владите и приватните компании. Исто така ЕУпобара посебно заседание на Обединетите Нации (ОН) околу прашањата врзани со интернетот и неговата регулација, инаку се досега монопол на САД (извор тука). САД на ова, нормално се противат. Се ова заличува на нова студена војна, овој пат во кибер-просторот.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.