Одење по тенка линија

Во секоја земја соодветните институции се обидуваат да ги заштитат потрошувачите, т.е. во овој случај консументите на медиумските информаци од неприметно вметнатите реклами. Токму затоа постојат специфични регулативи со кои секоја реклама мора јасно да биде одвоена од авторската содржина на медиумот.
Изминативе месеци на светско ниво бевме сведоци на неколку казни поради вакви прекршоци (70,000 $ казна за насловна страница) некои однапред предвидени а некои изгубени на суд. Сепак изгледа дизајнерите, уредниците и маркетинг секторот се решени од ден на ден да ги поместуваат тие граници и да си поигруваат со регулативите.

Во прилог неколку примери кои не беа замисливи додека јас работев дизјан на весници, а мислам дека локално сеуште не би биле прифатливи ;)

ads1ads2ads3

Детали може да најдете тука: Look at the Pretty ‘Adscapes’! (newsdesigner.com). Таму има и pdf фајл со други слични вакви примери колектирани од Здружението на американските весници (NAA).

Technorati Tags: , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Одење по тенка линија

  1. Perlengkapan bayi 21/11/2012 at 08:02

    Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, as well as the content!. Thanks For Your article about Одење по тенка линија | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.