Media family trees

Колку пати сте се обиде да навлезете во сложената сопственичка структура на огромните светски концерни?
Сложената сопственичка структура особено е карактеристична за медиумските/продукциските компании. Токму затоа еве еден документ каде AdAge се обидуваат да ги престават најуспешните 100 медиа компании во Америка, читај компанииите на пет големи концерни.

It`s not how big we are, it`s what we do whit it that counts

Погледнете ги од поблиску питите во дното на постерот. Има интересни информации 😉

Technorati Tags: , , , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.