Network neutrality

Доколку последнава година сте поминале повеќе време на нет сигурно некаде сте го сретнале овој термин. Можеби сте се потрудиле да разберете што значи, но можеби не.

Еве еден сериозен пристап: Net neutrality (Wikipedia)

Но секогаш подобро е да се започне од несериозниот пристап бидејќи позабавно е а сепак може да се научи нешто.

Првиот предлог е проектот наречен We Own the Internet

we own the internet

Вториот предлог е една епизода од мојот омилен нинџа: Ask A Ninja Special Delivery 4 “Net Neutrality”

ask a ninja

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.