Невиден напредок

Како ни напредува државава е живо чудо. Значи се се случува по соодветен редослед.
Прво се усвојува стратегија за информатичко општество (линк) потоа се носи одлука дека државата нема да дава пари за да се спроведе оваа стратегија. (линк)

Убавина од невидени рзмери. Нема потреба да расправам, сите знаете. Поголеми неусогласувања и некоординирани акции не можат ни да се замислат.

И последно, како врв на се`. Бројот на интернет корисници конечно ќе се зголеми. Со новите пакети на МТНет. Сега за само 1.200 МКД ќе имате дома АДСЛ интернет и ќе можете на раат да си проверите е-mail. И толку, ништо повеќе, затоа што во држава каде стратегијата за информатичко општество нема да профункционира, едноставно монополистите утврдиле дека на граѓаните информации воопшто и нема да им требаат. (лик1, линк2, РЕВОЛУЦИЈА)

Толку малку време, а толку чекори назад. Па нормално е дека ќе не враќаат од секаде и секогаш. Зошто би не примиле некаде, кога ние и самите не сме свесни дали сакаме да бидеме примени, само за да бидеме примени или за да напредуваме како општество?

Сакав да коментирам многу повеќе ама излишно е.

Еве уште некој линк:
Bagra
E-biznis blog
Mislam

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Невиден напредок

  1. Jovan 05/10/2005 at 16:32

    Многу е позитивно што блоговите се користат како нов медиум за притисок на јавноста за интензивирање на развојот на државата. Но од друга страна треба да се разбере дека работите сепак нема да бидат толку лоши во среднорочни рамки, а една од главните причини за тоа е и граѓанската активност за зачувување на човековите права и притисокот на јавноста за имплементација на НСИО.

    Треба сите да продолжат, многу ми е драго што секој од Вас стратегијата ја чувствува за своја – до тоа ниво што ја брани од „лошите“ политичари и бизнисмени. Одличен напредок за граѓанската свест – токму овој факт ми го дава умерениот оптимизам дека сепак некои работи ќе се средат.

Comments are closed.