Блог постови за предлог законот за навреда и клевета

#член16

 1. Опасност од цензура преку новиот закон за навреда и клевета | Развигор 😉
 2. Опасност од цензура во Македонија преку новиот Закон за навреда и клевета, предупредува Метаморфозис | IT.com.mk
 3. Вака ќе изгледа македонскиот интернет ако се воведе новиот закон за одговорност за навреда и клевета | Skopje Hacklab
 4. Емисија за дигитална слобода – Закон за Интернет цензура во Македонија | 2cmk
 5. Цензура за репутација | Illusional Reality
 6. Законот за навреда и клевета – неприфатлив за македонската интернет заедница | think.mk
 7. Собранието го гласа Законот за навреда кој ја става одговорноста врз „провајдерите на интернет-услуги“ | IT.com.mk
 8. Власта ќе ги санкционира блогерите | batadjango (избришан)
 9. Интернет цензура во Македонија | Outtake
 10. Политиката на изразувањето | Airborne
 11. Цензурата на интернетот | Кокошарник
 12. Пред затемнувањето | #член16 | Airborne

Ако сум испуштил некој линк или се појави некој нов во меѓувреме, оставете во коментар. И не заборавајте:

Приклучете ја Вашата страна во акцијата за затемнување на македонскиот Интернет со додавање на едноставната скрипта. Второто читање на законот е во вторник на 09.10.2012 година, поставете го кодот на Вашата страна во 00.00 часот истиот ден.

Додадете го следниот HTML код на вашата страна (било каде во <head> или <body>)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.