Уште еден CitJ фото сервис

По појавата на Британскиот Scoopt , деновиве е создаден и вториот сервис кој продава фотографии снимени од аматери. Наречен (малку провокативно) Spy Media.

Spy Media takes a completely different approach, establishing a Web photo marketplace featuring submissions from citizen as well as professional photographers. Publishers use the service to find news photos and buy licensing rights, which are set (along with price) by the photographer. It’s a much more automated model.

Навистина нема голема разлика во начинот на работата од оние досега познатите (професионалните), но сепак сопствениците процениле дека прифаќањето и продавањето на фотографии сликани од граѓани е доволно.

дали и овој модел во иднина ќе прерасне во успешен бизнис модел останува да видиме

Извор: Е-Media Tidbits

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.