SMS Измама

Приказнава е следна:
Кинез добива СМС порака со известување дека купил производ вреден 18.000 долари преку кредитна картичка. Целиот во паника врти на бројот кој стоел во пораката како контакт. А таму му бараат да ги каже бројот на картичката и лозинката. Погодувате што се случува натаму. (детално)

Она што мене ми се допадна во оваа информација никаде не е употребен терминот хакер, тие велат high-tech fraud. И навистина соодветен термин кој ги поштедува хакерите од ново невкусно етикетирање.

Овој пример не е воопшто нов но може во иднина да послужи и во праксата на македонските новинари бидејќи ако на било кој дневен весник пребарувате со терминот хакер, 90% од резултатите ќе се однесуваат на некои вакви или слични измами. А хакерите во суштина не се тоа.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment SMS Измама

  1. Perlengkapan bayi 21/11/2012 at 09:12

    Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, as well as the content!. Thanks For Your article about SMS Измама | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.