21st Century News Challenge!

21st Century News Challenge!Фондацијата на Knight Brothers отвара нова програма со која ќе поддржи идеи кои ќе овозможат новите медиуми да ја преземат улога која порано ја имале весниците: да го обликуваат светот!

Newspapers have long defined the communities we live in. They shape how we think about community and how we understand what’s happening on our block or around the world.

But as digital media increasingly becomes the way we receive and share news, who will perform this community function? Who will do in the 21st century what our founders, the Knight brothers, did with their newspapers in the last century?

Разгледајте го интереното и шарено сајтче на кое преку видео, аудио и Прашања и одговори моѓете да дознаете повеќе детали за критериумите по кои оваа фондација ќе додели 5 милиони долари.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.