Dogging Vs Blogging

dogging – having sex with strangers in a public place. “Observers are encouraged, thus making dogging a form of exhibitionism” (Wikipedia)

blogging – maintaining “an online journal or diary” (OED)

Па сега вие одлучете што би ви одговарало повеќе. Во Англија, од каде потекнува првиот термин, луѓето повеќе се запознаени со dogging отколку со blogging. (BBC истражување)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Dogging Vs Blogging

  1. oFFchar 18/10/2005 at 21:45

    еден другар енглез ми го објаснуваше терминот догинг и се прснав од смеење како „ноубел“ тоа ми го прикажа. само они подразбираат дека е во коли.

    за ова стручњак е фудбалерот Стен Колимур.

Comments are closed.