La Stampa во поход

Трендот на менување на дизајнот и форматот на дневните весници продолжува. Италијанската La Stampa се реши на ваков потег и промената ја закажа за 19 ноември. Тие ќе преминат во тблоид формат и ќе ги печатат сите фотографии во боја.

За да ги запознаат своите читатели со промените La Stampa организира промотивна турнеја низ Италија во која ќе патува еден автобус и ќе го промовира нултотот издание и ќе приказува дел од историските страници на овој весник.

The bus that starts its tour today, hosts an exhibit of the historic first pages of the paper, covering news like the murder of J.F. Kennedy, or the election of Pope John Paul II. Visitors will be offered the trial issue, “edition zero”, of the new La Stampa. …Editorsweblog.org

Во секој случај мора да се признае идеата им е одличан, да се надеваме дека промоцијата ќе биде успешна.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.