RSS—Crossing into the Mainstream

Yahoo деновиве објави едно истражување за застапеноста на RSS надополнувањето.
PDF верзија од истото може да преземете на овој линк.

Интересно е да се истакне дека само 4% од интернет кориснците свесно користат RSS feeds, но 27% од корисниците ја користат оваа опција преку своите персонализирани страници (My Yahoo!, My MSN) без притоа да знаат дека станува збор за RSS .

И уште еден интересен податок: Корисниците со RSS повеќе читаат вести од мејнстрим медиумите отколку од niche вестите (блогови)

Извор: “RSS—Crossing into the Mainstream”

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.