Како блоговите да станат мејнстрим

За да се сслучи во едно општество блоговите да дибијат глас, или со други зборови да станата мејнстрим мора некој друг мејнстрим медиум да ги повлече за рака. Ова можеби не е секогаш единствениот начин, но сепак е еден од поуспешните.

Најнов пример кој го докажува ова е Чиле (линк)

It started in the popular newspaper La Cuarta, which launched a weblog to gossip about the local “star system” and weird news.
After that, the most traditional newspaper, El Mercurio, set up a weblog for making it easy to comment on columns and letters to the director, one of the most-read areas of the newspaper. Comments and letters are posted online and some of them are published in the printed edition.

Извор: Е-Media Tidbits

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.