Видео: Конструктивен пристап кон безбедноста на Интернет

Овој викенд започнуват постипломските студии на New York University Skopje. Едната насока, Нови медиуми за почнува со основниот предмет New Media Theory. Токму за потребите на овој предмет, имено утре планираме да биде видео ден, се навратив на одличните видео серијали на Frontline. Ги симнувам скоро сите видеа од таму, ама почувствував потреба повторно да се навратам на една тема која постојано се провлекува а особено беше актуелна минатата недела на наша МТВ.

Еве неколку видеа со крајно конструктивен и издржан пристап кон овие теми. Мислам дека ова е вистионскиот приод а не оној кој го имаат и нашите медиуми и државните институции кои работат во овој домен. Да, знам дека и Дирекцијата за заштита на лични податоци сака да го постигне истото, ама мора да го смени јазикот и пристапот. На овој начин само заплашува, не ја подобрува ситуацијата. Доста муабет. Ајде еве неколку видео клипови:

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Видео: Конструктивен пристап кон безбедноста на Интернет

 1. дамјан 26/10/2009 at 18:14

  добри поенти.

  fear-mongering-ов со децата жртви највеќе се залета кога сфатија дека може да се употреби за цензура на интернет

  – нормално е дека родителите се плашат за своите деца

  – родителите (постарите) се плашат од нови работи

  – ??? (искористи го стравот)

  – profit

Comments are closed.