Локализација на вести

Половина милион луѓе мораа да ги напуштат домовите, од огнот се загрозени над 60 000 куќи. Во американската држава Калифорнија гори површина колку главниот германски град Берлин. Ситуацијата драматично се влошува. …DW на Македонски

Дали некој, без да пребарува на интернет, знае да ми каже колкава површина зафаќа Берлин, онака од прва?

Фино е што се преведуваат вестите, ама не е само до преводот. Сетете се дека на крајот на филмовите на ТВ пишува превод и адаптација. Ова очигледно не важи за вестите, иако кај некои филмови зажалувам што има адаптација, бидејќи знаат да забегаат преведувачите :). Туку да не должам, според тетка wiki пожарот е скоро половина Скопје.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments Локализација на вести

  1. Ивана 28/10/2007 at 13:17

    Еј алал да им е! Барем нека се потрудат они да побараат на нет за Берлин и да кажат. Ништо ново од нашите новинари.

  2. shuttle bus 21/11/2012 at 05:11

    1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

  3. jordan flight 21/11/2012 at 06:04

    Welcome Articles just like it directly to your electronic mail box seat!Take gratis now!

Comments are closed.