#комкаст 25 – Вест, Дневник и Утрински весник со е-изданија кои ги наплаќаат

Во текот на вчерашниот ден проструи информацијата дека весниците кои се дел од МПМ односно од групацијата ВАЦ, Дневник, Утрински Весник и Вест стартуваа со наплата на електронското издание на печатената верзија. Од нив само Вест се одлучи на целосно затворање на информациите од печатеното издание додека Двеник и Утрински и понатаму ќе ги објавуваат во целост текстовите од печатеното издание на нивните вебсајтови. За причините за овој потег на МПМ и за тоа зошто се одлучиле на овој модел, какви други модели на наплата има во светот, бројки на претплати од првиот ден и уште некои други работи во овој подкаст зборуваме со Зоран Ричлиев советник за нови медимуми во МПМ.

Прочитајте ги првите перцепции на Филип Стојановски за наплатата на е-изданијата од страна на МПМ.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

9 Comments #комкаст 25 – Вест, Дневник и Утрински весник со е-изданија кои ги наплаќаат

 1. Anonymous 28/10/2011 at 15:29

  Чудно зошто не се појави повратен линк кон постов кај коментарите на мојот пост што е линкуван тука.

 2. Mite Kuzevski 28/10/2011 at 15:33

  Навистина чудно. Не знам што би можело да биде проблемот.

 3. Anonymous 28/10/2011 at 16:28

  И кога снимате со лаптоп снимајте на батерија за да не зуи 🙂

 4. Mite Kuzevski 28/10/2011 at 16:36

  Кој дел зуи? Додека одиме во живо со Ричи од студиото на Радио МОФ или Дарко што испрати аудио запис од Вебит?

 5. Anonymous 29/10/2011 at 13:05

  Зуи нивниот дел во хотел. Туку, како тоа епресс е наменет за странците а прима само наплата со СМС од домашни телефонски броеви?!? Нешто не е во ред со прикаскава…

 6. Darko Buldioski 29/10/2011 at 13:56

  Втор обид беше тој за снимање, малку малер не стера, па моравме да снимаме на компјутер, не беше така плнирано иницијално :). Како и да е, фала на совет ќе имам на ум друг пат.

 7. mukaetov 30/10/2011 at 02:41

  Човекот врска нема

 8. Anonymous 30/10/2011 at 09:49

  Зошто? Ова што го прават е навистина пионерски потфат (како пионерите на Дивиот Запад :). Не постои готов рецепт а решението ако не се најде ќе останеме без информации. Им стискам палци!

Comments are closed.