Мобилни електрани

Следнава вест е секако троа „cyber“-истична и ќе им даде добар повод на техно-критичарите/технофобите да кажат дека сé повеќе стануваме киборзи. Како и обично иновациите во технологијата произлегуваат од воените лабаратории:

Power walking may never be the same again. Australian researchers are developing shirts that will generate electricity whenever the wearer moves.

The shirts would directly power mobile telephones, portable music players and other small electrical appliances.

People would never again have to worry about their phones or MP3 player failing because of a flat battery, said the leader of the CSIRO project, Dr Adam Best.

Со други зборови, што ќе ни е повеќе ТЕЦ „Неготино“, кога нé очекуваат вакви револуционерни промени 🙂

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Мобилни електрани

  1. Iko 30/10/2007 at 13:37

    Чиста работа

Comments are closed.