Интернет ден

Добра идеа. Ја прави Шпанија. Зошто не и ние.

Поради популаризација на интернетот шпанската влада донела одлука 25 Октомври да го прогласи за ден на интернетот. Кон ова се приклучиле и двата најголеми шпански весници (El Mundo и El Pais) и креирале специјални веб страници по овој повод, на кои објавувале и текстови на читатели.

Навистина интересна идеа која мислам дека треба сериозно да се рзмисли кај нас. Имаме КИТ и други владини тела кои можат ова да го организираат. Би се иззготвила соодветна капања и промоција на нови или веќе постоечки (интересни) содржини на македонскиот дел интенетот

Many public activities have been organized for the day, such as giving away a total of 5,000 domains, organizing a Web gymkhana, and driving buses with free Internet connections to many locations.Newspapers also are doing their bit. El Mundo, for example, is offering the opportunity to its readers to become journalists of the newspaper for one day. Readers will be able to make news that will show in a special homepage.

El País has created a special report for the day that includes, for example, a section where readers and famous people explain how the Internet changed their lives.

Извор: Poynter

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.