Комшиски пример

Вака се работи!!!

Хрватскиот нов бизнис весник Biznis.hr за своето печатено решение ја задолжиле американската фирма 5W Mingon-Media.

They decided upon a half-berliner format which is about the size of an A4. The paper will be a pink sheet, will be printed completely in color and complemented by a website. (Editorsweblog)

As Croatia’s bid for EU membership gathers steam, the country now has a new business newspaper and Web site. Its name: business.hr. The printed newspaper is a half-Berliner – about the size of a US letter – with full color, on salmon paper. It is published by the Swedish publisher Bonnier, which owns nine business newspapers in Europe. (5W Mingon-Media Blog)

Ситуацијата со графичките и нет решенијата на нашите весници ни е позната на сите, а од друга страна пак сите знаме и колкаво влијание имаа форматот и дизајнот на еден весник, земете го Вест за пример. Многумина се здоволни од компактниот изглед на весникот.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.