Share опција на Facebook

facebookFacebook (вториот по популарност My Spacesocial network) изгледа нечака слаб период (The decline of MySpace?) и воведе нова содржина.

Тие започнаа да склучуваат договори со големите медиумски компании за воведување на копче на нивните сајтови преку кое ќе може корисниците на социјалната мрежа да го шират муабетот за одредени стории и фотографии објавени таму.

Услугата е едноставно наречена Share и многу наликува копчињата на digg, del.icio.us, reddit и сл.

“Gone are the days of gawking at celebrities on People.com without being able to share the link with Facebook friends in two clicks,” said Chris Hughes, Facebook co-founder and product manager of “Share,” as the new feature is known. …Reuters

Добрата страна е што корисниците на Facebook ќе можат да копираат текст и слики и да ги објавуаат на своите лични Facebook страници.

Ваква слична интеграција Мурдок најавуваше одамна, но сеуште не е пред светлото на денот. Дали ова ќе ги мотивира момците од NewsCorp. да побрзаат ќе видиме.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Share опција на Facebook

  1. melbourne airport sh 21/11/2012 at 06:11

    You can lay down and die, or you can get up and fight, but that's it – there's no turning back. -Jon English

  2. Baju Bayi 21/11/2012 at 06:57

    Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is fantastic, as well as the content!. Thanks For Your article about Share опција на Facebook | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.