#комкаст 85 – Истражување: Поткасти со Мите Кузевски

Скоро една година подоцна, повторно дискутираме со Мите за поткастите како медиумски формат. Овој пат Мите дојде со истражување спроведено на нашиот пазар.

Во епизодата ги дискутираме резултатите од истражувањето, анализираме можности и простор за напредок на поткаст културата во Македонија. 

Дел од (клучните) наоди на истражувањето кои ги дискутираме со Мите се на крајот на оваа објава.

Слушајте ја новата епизода и претплатете се или заследете не на некој од следниве аудио стриминг сервиси:

iTunes: https://apple.co/31TUeXw
Spotify: https://spoti.fi/3oHztZ4
Google Podcasts: https://bit.ly/3kEqkxK
Anchor.fm: https://anchor.fm/komkast

Слушнете го аудиото тука

Или погледнете го видео записот тука:

И се разбира може да се „сабскрајбенете” на нашиот
YouTube канал: https://bit.ly/3oGjbQ7

Ако имаш поткаст или знаеш некој за кој ние не сме свесни, па макар бил и само YouTube или FB видео, сподели го веднаш. 

Истражување на тема Поткаст на корисници на јавен градски превоз

  • 25% од испитаниците одговориле дека се запознаени со терминот Поткаст. Високи 75% одговориле негативно.
  • 66% од испитаниците што се запознаени со терминот одговориле дека слушаат поткаст.
  • Информирањето е главна причина за слушање поткаст, а само 18% од испитаниците слушаат македонски поткасти.
  • Повеќе од половина испитаници (65%) најчесто слушаат поткаст додека се дома.
  • Најголем процент од испитаниците (71%) одговориле дека епизодите најчесто ги слушаат до самиот крај.

– Спроведено во месец мај, 2020 година во Скопје од страна на Агенција Рејтинг

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.