Media & Marketing Blog

Тринаесетте земји непријатели на интернетот

По објавувањето на својот извештај за слободата на печатот„Репортерите без граници“ (RFS) на тапет ги ставија земјите кои го опструираат развивањето на интернетот. Оваа листа има неславни 13 земји кои според оваа асоцијација ја оневозможуваат слободата на изразување преку интернет:

Three countries – Nepal, Maldives and Libya – have been removed from the annual list of Internet enemies, which Reporters Without Borders publishes today. But many bloggers were harassed and imprisoned this year in Egypt, so it has been added to the roll of shame reserved for countries that systematically violate online free expression.

3 коментари на “Тринаесетте земји непријатели на интернетот”

 1. Anonymous

  Повторно ми го „украде“ постот, Дарко …

 2. darko156

  Дарко не е автор на овој пост 😉

  А не можам да се сетам зошто Повторно

 3. ribaro

  шуќур, еднаш да не нема нас на некоја црна листа..

Коментарите се затворени.