[…] Во вчерашниот пост (crowdsourcing) намерно ја дефокусирав веста за новиот поредок во редакциите на големиот Американски издавач Gannett. Но веднаш потоа продолжив да читам повеќе низ интернетов на тема crowdsourcing, и се разбира, неизбежно деновиве, секој текст поврзан со оваа тема е поврзан и со реконструкцијата на Gannett. […]