Тринаесетте земји непријатели на интернетот

По објавувањето на својот извештај за слободата на печатот„Репортерите без граници“ (RFS) на тапет ги ставија земјите кои го опструираат развивањето на интернетот. Оваа листа има неславни 13 земји кои според оваа асоцијација ја оневозможуваат слободата на изразување преку интернет:

Three countries – Nepal, Maldives and Libya – have been removed from the annual list of Internet enemies, which Reporters Without Borders publishes today. But many bloggers were harassed and imprisoned this year in Egypt, so it has been added to the roll of shame reserved for countries that systematically violate online free expression.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments Тринаесетте земји непријатели на интернетот

 1. Anonymous 09/11/2006 at 00:11

  Повторно ми го „украде“ постот, Дарко …

 2. darko156 09/11/2006 at 11:59

  Дарко не е автор на овој пост 😉

  А не можам да се сетам зошто Повторно

 3. ribaro 10/11/2006 at 00:39

  шуќур, еднаш да не нема нас на некоја црна листа..

Comments are closed.