Блог-историја на еден ден

Дали е можно еден ден целосно да се евидентира и пренесе на блог? И тоа не само вашиот личен, туку на илјадници други ваши сограѓани, корисници на интернет. Во тек е акција за евидентирање на 17 октомври 2006 во Британија, блогерски потфат кој за идните генерации би оставил сведоштво како луѓето живеат денес во Британија.

Thousands of people across Britain have contributed to a project aiming to create an online archive of a day in the life of the country.

The National Trust is encouraging people to record a diary of their day on a website, as part of what is being called “Britain’s biggest blog”.

The trust says it will create a “fascinating social history archive” of everyday life for future generations (full story).

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Блог-историја на еден ден

  1. Pingback: RIBARO. Fish…

  2. Pingback: RIBARO. Fish…

Comments are closed.