Bloggers look a lot better

Америка има избори. Сите знаат дека Америка има избори. Ама сега сите можат и да ги прикажат изборите во Америка. Не само традиционалните медиуми туку и блогерите и сите останати граѓани кои со помош на своите телефони, камери и очи биле сведоци на процесот на гласање.

New York Times известува Blogs Take Lead in Reporting Polling Problems, With Supporting Evidence on YouTube. Интересно е што во сторијата се споменуваат најпосетените блогови и едно видео поставено на YouTube каде јасно се гледа прекршување на изборниот процес.

Blogs of all political stripes spent most of yesterday detailing reports of voting machine malfunctions and ballot shortages, effectively becoming an online national clearinghouse of the polling problems that still face the election system.

And in a new twist this year, many bloggers buttressed their accounts of electoral shenanigans with links to videos posted on the video Web site YouTube.

Изгледа Американциве приметиле дека нив не им праќаат „лажни” посматрачи, па решиле сами да преземат се во свои раце. Благодарение на новите медиуми и web 2.0 сервисите сега е лесно.

Ова последново звучи как некоја рекалам, но за политичкото влијание на YouTube пишуваше Анастас пред некое време: Политичкото влијание на YouTube а и сега се надоврза со поставување на „гето гласањето” од Филаделфија

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Bloggers look a lot better

  1. Perlengkapan bayi 21/11/2012 at 05:36

    Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is excellent, as well as the content!. Thanks For Your article about Bloggers look a lot better | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.