Каде после My Space

Сајтовите како My Space (социјални мрежи) дневно имаат огромен број на посетители. Според истражувањата или подобро речено мерењата утврдено е дека еден посетител на овој тип на сајтови се задрзува просечно по 27 минути. Но прашањето е каде одат поселе тоа?

eMarketer известуваат за резултатите кои ги објавува Hitwise (ги очекувам на меил па после ќе ги додадам) за тоа каде одат посетитетилите непосредно по посетата на соцојалните мрежи на интернет.

Себично но најголем дел од посетите се одвиваат повторно внатре во овие мрежи.

MySpace is a significant driver of traffic to other social networking sites: 24% of visits to the other 19 sites on the list came directly from MySpace, Hitwise found. …eMarketer

Но сепак има и некои кои кликаат и надвор од овие мрежи.

MySpace also is a driver of traffic to other types of sites. Hitwise reports that “the share of upstream traffic from MySpace for the Telecommunications category was 89% greater in September 2006 than it was in March 2006. In the same 6-month period, the share of upstream traffic from MySpace grew by 83% for the Shopping and Classifieds category, 77% for the Banks and Financial Institutions category, and 71% for the Travel category.”eMarketer

Изгледа овие модели на вмрежување сеуште не можат да ги исполнат желбите на бизнисмените, но верувам дека се ќе си дојде во свое време, дотогаш на корисниците им преостанува по се изгледа не премногу време за да се подружат без премногу да бидат нападнати од рекламерите.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Каде после My Space

  1. Baju Bayi 21/11/2012 at 05:34

    Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is magnificent, as well as the content!. Thanks For Your article about Каде после My Space | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.