Big Brother и на тебе

Не сфаќам, толку им е убаво на луѓево да немаат приватност, или толку многу сакаат да бидат видени и присутни во животите на останатите, па биле тоа и нивните пријатели.

Не беше доволно што со сервисите како Twitter дознаваме кога прднале, кога ќивнале (да и нивните домашни миленичиња) па сега може да знаат другите и каде се наоѓате.

Loopt се вика сервисов, и овозможува да social mapping т.е нивната нова услуга го прави следново:

This means that if I’m a Loopt user and send a message on AIM to a friend, the service will attach “24 Main St., Stasburg, VA,” and provide the recipient with the ability to map the location. …Loopt Becomes Twitter on Steroids

Изгледа светов толку многу се навикна на Big Brother па ужива да живее пред очите на јавноста. Порано викавме дека не надгледуваат, ама по се изгледа сме самите сакале да бидеме надгледувани многу повеќе.

Technorati Tags: , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.