Корисни текстчиња

А collection of essays written by 22 digital media designers, editors, artists and producers who come from various backgrounds including journalism, art, gaming, academia, activism, and design

D I G I T A L T H I N K

These are their thought and ideas on conceptualizing digital content, what makes digital storytelling different from legacy media, how new tools for crafting stories are changing content forms, or what still needs to happen to fully realize the development of this fourth medium.”

НАВИСТИНА има одлични текстови, а и дизајнот на проектчево е многу ОК. Вреди да се посети во секој случај.

За оние помрзливите еве директни линкови до оние текстови кои мене ми се допаднаа:

Designing Expirience
The Age of Citizen Journalism
Blog Obsession
Digital Story Early Adopters

Сите погоре се PDF документи со мала големина. Сакав да ставам и мала сликичка од сајтот ама Photoshop-от ми откажа послушност :))

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.