Медиумите не сакаат мрчење

Интересен развој на настаните се случува во Шведска. Имено блогот Media Culpa во преку нивното истражување констатира дека 6 од 10 медиа блогови немаат коментари. И не само тоа:

– 6 out of 10 newspapers do not allow comments on their blogs.
– Only 53% of the newspapers have RSS feeds for their blogs.
– Almost 3 out of 10 don’t have permalinks, something at least I think is a minimum requirement for a blog. Without permalinks a blog is probably nothing more than an online diary.

За деталите од истражувањево посетете го овој линк

Судејќи по ова мало истражување може да се запрашаме дали и во останатиод дел од светот се забележува истава пракса.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Медиумите не сакаат мрчење

  1. Pingback: » The Use of the Internet by America’s Newspapers

Comments are closed.