„Фокус“ во трка по „Гинис“

Не. не. овде не станува збор ниту за еден од големите светски брендови во некоја нова откачена реклама, ами станува збор за рекордот што локалниот неделник „Фокус“ се обидува да го постигне во последниве неколку месеци. А за што е можниот рекорд? И верувале или не, почитуваните „Фокус-аџии“ се обидуваат тоа да го направат со бројот на насловни страници на иста јавна личност по ред.

Јавната личност е секако лицето Б.Ц., актуелниот Претседател на Р.М. и од неодамна кираџија на неодредено време на насловната страница на овој неделник (точната бројка не ми епозната но од летово мислам Б.Ц. не се симна од таму). Мислам дека ваква серија на насловна на ист весник не им се случила ниту на Кастро ниту на Мао Це Тунг во нивните најдобри години. Иронијата на страна, навистина еден неделник (од Word Press третиран како независен) толку ниско да падне што личните расправии прераснати во серија судски сапунски спорови ќе ги престори во јавно тормозење на публиката е сосема непотребно. ниту тоа има некаква врска со независност, ниту критикуваниот се смени.

Добро, да не се загуби поентата на постов, ако некој има прецизна статистика за бројот на насловни со Црвенковски по ред во „Фокус“ го молиме да ни ги достави во коментар. Срдечно благодариме!

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments „Фокус“ во трка по „Гинис“

  1. Shepard 22/11/2006 at 22:30

    поштовање 🙂

  2. GoodBytes 23/11/2006 at 03:36

    Бранко – Љубчо.

    Да живеевме во идеален свет, Фокус ќе пишуваше за чиста енергија, а Бранко ќе беше анонимен лузер.

Comments are closed.