Media & Marketing Blog

Затворена платформа за подобрување на медиумите?

CityTools неодамна промовираше платформа, се разбира социјална, која им овоможува на весниците во Америка на едно заедничко место да споделуваат вести, написи, и други информации кои можат да бидат од корист, се разбира ,за сите нив.

“One of the big things that many people think will change the trajectory of the industry is providing the ability for newspapers to share content, both classified and news content, in quick ad-hoc networks that are narrowly sliced,” said Robert Cauthorn, president of CityTools.

“What we are trying to do is create a system where the barriers to a relevant flow of information are really removed while everyone still has their commercial interests in tact.”. …journalism.co.uk

Се разбира не почекаа долго и веднаш започнаа да си го пробиваат пазарот за својот нов производ. Извршниот директор на CityTools Robert Cauthorn дел од Rebuilding Media и познат новинар и добитник на наградата на Newspaper Association of America’s – Digital Pioneer Award излегува во јавноста со теза дека It’s counter productive and a waste of time to focus on rights recovery, The entire web is based on linking, for heavens sake.

Човеков до некаде има право, но повторното затворање кое тој се обидува да го промовира (продаде) повторно не ми звучи премногу надежно, едноставно се обидува на едно место да донесе што повеќе весници и да созадае поголем пазар. Од бизнис гледна точка, ова е ОК, ама не се сите заинтересирани од таа гледна точка.


2 коментари на “Затворена платформа за подобрување на медиумите?”

  1. Drugata u Ja

    Come back…

    Пошто коментирав низ блогерајов поинтензивно последниве денови, еве да ставам и еден потазе пост тука за да не се чудат луѓево што е ово…

  2. Baju Bayi

    Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is fantastic, let alone the content!. Thanks For Your article about Затворена платформа за подобрување на медиумите? | К О М У Н И К А Ц И И .

Коментарите се затворени.