i – весникот од иднината веќе излегува во Португалија

Ме воодушеви видеово, и морав да го ставам во пост, не ми е доволно само да го твитнам или букмаркирам.

Детали читај на EditosWeblog: A Portuguese success story: could i be the future of newspapers?

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

7 Comments i – весникот од иднината веќе излегува во Португалија

 1. Anonymous 23/11/2009 at 11:03

  Estas a ver os portugueses no seu melhor! 😉

  Одличен пост. Браво Даре.

 2. Viktor 23/11/2009 at 17:56

  I dont get it. Зошто „весникот на иднината“. Помислив дека нешто augmented reality како Esquire и слично, ласери, роботи :))

  Ова е само добро воден весник, со нормални новинари во нормална земја. Уствари ако го споредиш со македонските тогаш да!, SF е, ама споредено со NewYorkTimes, Guardian итн итн … ми изгледа нормално и обично. Посебно не треба да изненади што е ваков кога брадатиот чичко вели дека има новинари наградени со Пулицер, Нобеловци и слично…

  Да не ме сватите погрешно, видеото е супер, покажува нешто паметно и креативно, како што треба да бидат работите, посебно во новинарството кое е професија што се бави со секојдневието, therefor модерно време = модерен весник…

  Поентата ми е насловот. Зошто да е СФ нешто само затоа што го нема во Македонија? хехе многу работи нема во Македонија. 😛

 3. darko buldioski 23/11/2009 at 21:48

  Виктор, од кога СФ=иднина ??

 4. darko buldioski 24/11/2009 at 00:50

  @Коста, те погаѓа Португалија, знам 🙂

 5. Pingback: Tweets that mention i - весникот од иднината веќе излегува во Португалија | К О М У Н И К А Ц И И -- Topsy.com

Comments are closed.