Newspaper ads – Рекалами за весници

Пред некој ден заглавив на YouTube пребарувајќи реклами за весници. Најдов неколку нови, и повеќе постари реклами од цел свет.

Знаев дека ќе биде доста тежок блогов ако ги наредам сите како посебни видео клипови во еден пост, па ми текна на можноста за цел плеер која ја нуди YouTube.

Немав многу нерви да ги подредувам по некој посебен ред рекалмиве, ама сепак воочлив е различниот пристапот кон рекламирањето на весниците низ времето, и секако различни се работите/содржините кои се рекламираат.

Од овие неколку примери може да се направи некоја мини-анализа, но секако ова може во иднина да ме натера малку посериозно да пристапам на истава тема: Анализа на видео реклами за весници.

Има и една домашна во листата 😉

Technorati Tags: , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.