More media, less news

Even the most confident of newspaper bosses now agree that they will survive in the long term only if they can reinvent themselves on the internet and on other new-media platforms such as mobile phones and portable electronic devices. More media, less news

Интересен текст на The Economist во рубриката The newspaper industry. За жал како и досега единственото решение за онлајн изданијата (сајтовите) на весниците е тие да не бидат само news сајтови туку многу покомплетни сајтови кои ќе нудат многу поширока палета на услуги, се разбира со цел да ги задржат своите читатели подолго.

Искрено не ми се допаѓа тоа. Едноставни се знае дека музика се симнува на едно место, софтвер на друго место, блог се прави на еден сервис, фотографии се зачувуваат на друг. Не е интересно се да биде на едно место, едноставно не може се на едно место да биде еднакво квалитетно како овие одделниве. Можеби и мене но и на весниците им е потребно повеќе време. Па затоа ќе се помирам со фактот дека можеби во иднина тој пристап ќе биде подобар.

Но сега за сега, не ми се бендисува кога рабоите одат неповрзани едно со друго, чисто заради профит и преживување.

Technorati Tags: , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.