Бизнис, Business, new media, нови медиуми

Една интересна тема се отвори на блогот nasty-talk за бизнисот и блоговите. Одверем навреме знаела оваа тема да биде чепната и досега но еве поврзано со постот Блогот како Бизнис една интересна статистика која денес ми пристигна на маил.

A recent survey by ICOM, an advertising agency network, found that marketers worldwide see newspapers waning in influence. ICOM asked its member agencies whether any traditional media choices were on the decline with no chance of recovery as a result of new ways of reaching audiences. Of the responding agencies around the world, 42% said that newspapers were in decline, more than twice as many that named any other media type.

Asked which media types were growing most quickly, respondents put blogs, Internet ads and search engine marketing all in the top 10. …eMarketer

Мислам дека е време да се започне помасовно да се убедуваат рекламните агенции и останатите засегнати страни дека онлајн рекламите вредат многу повеќе одошто ним им се чини. Не зборувам само за блогови туку општо, а се разбира мислам на Македонија.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Бизнис, Business, new media, нови медиуми

 1. nasty_69 30/11/2006 at 15:19

  Даре еве и тука ќе го постирам мојот коментар, имам едно прашање, имено деновиве сурфаф на нет и наидов на една интересна работа, се вика ads by google, и има

  AdSense за маркетиншки приход, се прикажуваат гугл реклами на твојата веб страна и со тоа заработуваш ситни пари, џепарлак, се инсталира и некој гугл срч енџин, али пак не ми е баш јасно како иде целава работа, дали тебе гугл ти плаќа за користење на нивниот енџин и рекламите, или па ти плаќаш, малку ми е конфузно.

  После имаш

  AdWord за прикажување на твојата реклама на гугл, со давање на key words, се разбира.

  Прашањево ми е како функционира првото.

 2. darko156 30/11/2006 at 15:28

  Nasty, (а и сите други кои ги интересира) детален одговор побарајте на блогот на TheGoodbytes – Panta Rei.

  Во неговиот sidebar, под архивите има серија на линкови до негови претходни постови кои се однесуваат токму на овие теми.

Comments are closed.