Присуство на магазините на интернет

The Bivings Report компанијата која пред некое време спроведе истражување за присутноста на весниците на интернет, по слична методологија сега врши анализа на најпопуларните американски магазини т.е. нивното интернет присуство.

Фокусот на ова истражување бил застапеноста и употребата на web 2.0 содржините. А резултатите поразителни.

И покрај тоа што магазините не ја реплицираат својата соджина (како дневните весници) туку креираат нова содржина која најчесто служи како дополнивање на магазинот, сепак нивната главна нескриена цел е да ги натераат читателите да се претплатат на печатената верзија.

Ова се дел од поинтересните заклучоци:

  • The most common online feature offered by magazines is RSS feeds (48 per cent)
  • Just 14 per cent of websites use podcasts and bookmarking; eight percent allow comments on articles; and six per cent use tags
  • 40 per cent of the magazines offer at least one reporter blog
  • Video is an offering on 34 per cent of websites

Детали на The Presence of Magazines on the Internet

Истражувањето во .doc тука

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.