New Media Timeline (1969-2004)

We also hope it preserves the history of a new medium which isn’t that new after all.

Ова го велат авторите на времепловот за новите медиуми поставен на страните на институтот Poynter.

Од самиот почеток (1969) па се до 2004, подредени најинтересните и најважните случувања на тема нови медиуми, и тоа во две колони: Технологија и Медиуми.

New Media Timeline (1969-2004)

We hope the timeline serves as a useful reference tool for journalists, students, and researchers.

Токму затоа и јас ја постирам.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment New Media Timeline (1969-2004)

  1. Ико 11/12/2006 at 18:35

    Пиши ми што мислиш за ова Poynter… Јас таму најдов неколку интересни туторијали т.е. совети за подобро пишување…

Comments are closed.