Кондексот за правилата за пазарни комуникации

Македонската асоцијација на агенции за маркетинг (МААМ) го промовираше Кодексот за правилата за пазарни комуникации на македонските маркетинг агенции и својата веб страна

Агенциите не треба да ја злоупотребуваат довербата на потрошувачите и секоја порака објавена во рекламите треба да биде вистинита и јасна. Рекламните пораки треба да бидат естетски и во согласност со културната средина. Забрането е секаков вид на копирање или необвластено користење на туѓи идеи при правење на реклами. Ова се само дел од правилата на кои во иднина во своето работење ќе морат да се придржуваат маркетинг агенциите, кои се содржани во Кодексот за правилата за пазарни комуникации на македонските маркетинг агенции

Извор: КАПИТАЛ

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Кондексот за правилата за пазарни комуникации

  1. airport transfer mel 21/11/2012 at 04:56

    Homer~ A councilor ought not to sleep the whole night through a man to whom the populace is entrusted and who has many responsibilities.

Comments are closed.