Каде и како не конзумирате?

Деновиве на вестите на Дојче Веле (на Македонски) оди една сервисна реклама за промената во одност на брановата дожина на која се емитува оваа програма. Во склоп на оваа промена уредниците сакаат да добијат информации за тоа каде и како нивната публика ги слуша емисите на Дојче Веле.

За разлика од нив, Американците веќе го имаат одговорот на ова прашање кога станува збор за нивната публика и сплетот на медиуми достапни секојдневно. Не само што го имаат одговорот туку тој се однесува за 2007 година.

Револуционерното откритие лежи во мултитаскингот (Multi-tasking). Сиротите тие, замислете ги, колку време се мачеле додека не сфатат како да искомбинираат 8 часа спиење, 8 часа работа и 10 часа конзумирање медиуми.

So when is this media consumption happening? It’s going on at work, in the car, or anywhere else.

“If you drive to work, you drive listening to the radio. You might be sitting at home, listening to music, watching television, flipping through a magazine, and you might even surf the Internet with music or TV on in the background,” said New York private equity firm Veronis Suhler Stevenson executive vice president James Rutherford. …EditorsWeblog

Среќа што ние не сме толку способни за мултитаскинг инаку ќе требаше да си ги менуваме медиумските навики, па ќе моравме додека гледаме 100 саати на ден ТВ и да го листаме последниот број на Свет, а богами и Теа, бидејќи нели сега гага е.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.