Личност на 2006 според „Time“: Ние!

Звучи можеби помалку надреалистички, но „Time“ изгледа одлучил со наградата за личност на годината дадена на публиката на свој начин да даде придонес во признанието за револуционерните промени кои се случуваат во сферата на медиумите:

Person of the year: You. Yes, you. You control the Information Age. Welcome to your world.
1101061225_400.jpg

Who are these people? Seriously, who actually sits down after a long day at work and says, I’m not going to watch Lost tonight. I’m going to turn on my computer and make a movie starring my pet iguana? I’m going to mash up 50 Cent’s vocals with Queen’s instrumentals? I’m going to blog about my state of mind or the state of the nation or the steak-frites at the new bistro down the street? Who has that time and that energy and that passion? It is You…

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

12 Comments Личност на 2006 според „Time“: Ние!

 1. Томе 17/12/2006 at 23:21

  Стварно потег на место. Се прашувам дали можда ова би важело пред една година… дали баш оваа 2006 е „историска“, на оваа тема?

 2. darko156 18/12/2006 at 10:24

  Тргнав да ја коментирам оваа тема кај Goodbytes, ама ај еве и тука 🙂

  Има една реченица која воопшто не ми се допадна во целиов текст и некако на сам крај ми го направи целосно сомнителен, онака конспиративно (конспирирачки).

  Web 2.0 is a massive social experiment, and like any experiment worth trying, it could fail.

  Кој тоа експериментира со нас?

 3. Томе 18/12/2006 at 11:30

  Никој не експериментира. Дури и самата изјава е во прилог на тоа колку интернетот е стохастичен. Ако така гледаш, целиот интернет е уште помасивен социјален експеримент, воден од никого.

 4. darko156 18/12/2006 at 12:36

  Абе држи и тоа, ама јас сепак интернетот не го гледам како експеримент поготово не ова 2.0 фаза бидејќи оваа фаза е баш реален одраз на начиот на живот на овие (ние) кои ја добиваат ова награда.

  Ако интернетот е социјален екперимент значи цел живот што го живееме е експеримент, а тоа е само уште еден начин да се избегне директно, одговорно соочување со активностите и последиците од нив.

  Можеби 🙂

 5. sead93 18/12/2006 at 14:24

  Дарко признавам дека тој делот звучи помалку лабараторискии и непријатно, но истото може да се гледа од повеќе аспекти. Во секој случај интернетот е комерцијален експеримент кој добро иди и затоа се развива. Сега да не биде се само економско-материјалистички, може и онака од аспект на идеологија да се гледа, па истиот процес да се разбере како дел од идеолошка еволуција на нашето бла-бла слободно и плурално глобално општество, бидејќи според таа гледна точка дел од идеологија е се она што „го правиме тоа, иако не знаеме зошто“.

 6. darko156 18/12/2006 at 14:32

  Уф колку убав коментар најдов на оваа тема.

  Да се разбереме, ми се допаѓа потегов, ако сум критички насторен, само се обидувам до крај да демистифицирам дека медиумиве се чекор позади и секој нивен обид да се приклучат наликува на обид да завладеат 🙂

  Инаку коментарот е тука:

  You Versus We

 7. sead93 18/12/2006 at 17:10

  Да и јас сум ептен критички (не и критизерски) настроен за „настанов“ (т.е. медиумски псевдо настан), се согласувам дека може да се стекне впечаток дека, ете, публиката е таа која целосно диктира што циркулира по медиумите но не беше така воопшто до прeд некоја годинка, а далеку дека е сега целосно така.

  Линкот е супер и прилично deep man….

 8. sead93 18/12/2006 at 18:49

  Дискусијава е супер-интересна, но ова што се случува во позадина на сето ова просто мора да биде забележано, as well оти има исто така историски димензии…

  Што е заедничко на ова „Есма бара 800.000 евра од Борат“ и „Скандалот со запленетото оружје во бугарски камиони“ кое според последните информации (беше на Канал 5 во 17:00ч) било наменето за Казакстан…Зарем не е јасно? Се гледа од авион?!? Јасно како ден „Esma strikes back“, и тоа во различни дилови со балканско-македонските подземја Есма му спрема освета на Борат помагајќи ги легитимно избраните Казакстански власти во потрага по заедничка освета 🙂 нема друго, гарант, не знам како само не им текнуе на новинариве.

 9. Томе 18/12/2006 at 22:57

  Па нормално дека не треба да се гледа како експеримент. Инаку ако доволно забегаме ќе дојдеме до онаа констатација дека „[…]смисолот на човековиот подем, технологијата, освојувањето на вселената итн. е за кујнската мува да ја насели галаксијата.“

  if you get my drift 😉

  А за Есма и Борат, немам зборови :-))).

 10. melbourne airport tr 21/11/2012 at 04:43

  Studying literature at Harvard is like learning about women at the Mayo clinic. – Roy Jr. Blount

 11. klrtlaotqdn 21/11/2012 at 12:03

  xpcaablrttwoetetjogqvumyaxa, The Renegade Diet, yheffvoaj, The Renegade Diet Review, qQUxzfdts, http://therenegadediet.poetapijo.com/#64462876281… The Renegade Diet Reviews, psHhfqkym, The Renegade Diet, mfAtsEbPG, The Renegade Diet Review, NrVJHkvGa, http://therenegadediet.camping-valras.com/#189875… The Renegade Diet Reviews, ANivQtMlR, The Renegade Diet, bhNxtWWFO, The Renegade Diet Review, IELjYecVf, http://therenegadediet.latelier-couleurs.com/#795… The Renegade Diet Reviews, fjEsdpzbn, The Renegade Diet, wXmfDcciq, The Renegade Diet Review, EHPyAkmqZ, http://therenegadediet.vin-des-sables.com/#383982… The Renegade Diet Reviews, TpRwQUDsn, The Renegade Diet, sDCFrygel, The Renegade Diet Review, CUTKMMDRn, http://therenegadediet.fruitnfood.com/#6388173162… The Renegade Diet Reviews,LmYyndhFA, The Renegade Diet, LrXwprkZR, The Renegade Diet Review, VolenjZdl, http://therenegadediet.domainedelamalgue.com/#874… The Renegade Diet Reviews, MaTNquJUb.
  aqffildockfqnuvxersskejquiv, The Renegade Diet, iqnraepzy, The Renegade Diet Review, nHQzmlxrr, http://therenegadediet.ets-tarby.com/#59444699645… The Renegade Diet Reviews, vaClceext, The Renegade Diet, eaCziSsEA, The Renegade Diet Review, GyTAZziRl, http://therenegadediet.pisosenferrol.com/#5925954… The Renegade Diet Reviews, PHhpZdNmO, The Renegade Diet, lpYdxFKVM, The Renegade Diet Review, ZZWkPcfJi, http://therenegadediet.ocioenrivas.com/#931871835… The Renegade Diet Reviews, aiUhxqdzu, The Renegade Diet, hFyyBihkh, The Renegade Diet Review, GMVwDsfmT, http://therenegadediet.mosaique-en-bois.com/#2385… The Renegade Diet Reviews, DuErYPUwj, The Renegade Diet, lKBClqyve, The Renegade Diet Review, YOERGWVQg, http://therenegadediet.ukrfirm.net/#3524526899466… The Renegade Diet Reviews,FzGzlboSO, The Renegade Diet, LtSgczbDA, The Renegade Diet Review, LonkmeWfl, http://therenegadediet.mipaginaengoogle.com/#7362… The Renegade Diet Reviews, CiLEhpAYz.
  jokkcwjehmwcmcddkpqzgqdmstd, The Renegade Diet, bpheshtor, The Renegade Diet Review, hHWtbdpbv, http://therenegadediet.freshmegabit.com/#94512755… The Renegade Diet Reviews, rxOlsglfl, The Renegade Diet, swQaqXjLD, The Renegade Diet Review, ChBEFtoLv, http://therenegadediet.freeannu.com/#522163283367… The Renegade Diet Reviews, FOntLcSeF, The Renegade Diet, wxYqeNXLV, The Renegade Diet Review, JFJnPgoIf, http://therenegadediet.grau-du-roi.com/#176849865… The Renegade Diet Reviews, xzRmzwrgg, The Renegade Diet, rJilEcabj, The Renegade Diet Review, FXLnQipfF, http://therenegadediet.spiruline-health.com/#9248… The Renegade Diet Reviews, CfYnHYJej, The Renegade Diet, nZWDmciqh, The Renegade Diet Review, KADEDUHWn, http://therenegadediet.solcys-design.com/#2714548… The Renegade Diet Reviews,BhTdokvGM, The Renegade Diet, HyYihvqGA, The Renegade Diet Review, IurpmaXbe, http://therenegadediet.adeliabolos.com/#941943574… The Renegade Diet Reviews, XcRUkzHWb.
  vawtkmmxwfvbmpojsyruegzmuic, The Renegade Diet, pvnsissyt, The Renegade Diet Review, nONtgtwoo, http://therenegadediet.lulu-hotel.com/#1866565194… The Renegade Diet Reviews, slIgvnzvd, The Renegade Diet, suSotQxZT, The Renegade Diet Review, YbALIfiQh, http://therenegadediet.reseauagidis.com/#17695427… The Renegade Diet Reviews, UCkrLkOdS, The Renegade Diet, hrVucHFYX, The Renegade Diet Review, HHAqXasNy, http://therenegadediet.triomad.com/#4685622129944… The Renegade Diet Reviews, ziXvxfvab, The Renegade Diet, sKgzAcqkj, The Renegade Diet Review, KFCoQxquB, http://therenegadediet.techous.com/#4296487373933… The Renegade Diet Reviews, NnYaITFyv, The Renegade Diet, kQGUqxqnw, The Renegade Diet Review, BIQYPUHYi, http://therenegadediet.zarda-food.com/#2767331854… The Renegade Diet Reviews,NdUduobBF, The Renegade Diet, AsQxubdGV, The Renegade Diet Review, VxwspwSmm, http://therenegadediet.lae-epau.com/#348412325853… The Renegade Diet Reviews, ArFDokXYh.
  etjmuaejnpyiubfynzzdbrnownj, The Renegade Diet, cjqvbzotk, The Renegade Diet Review, cPTasxroa, http://therenegadediet.mgfamm.com/#13123839718558 The Renegade Diet Reviews, opFdtmamc, The Renegade Diet, qoYpjMkLM, The Renegade Diet Review, YvEFBytAk, http://therenegadediet.brest-tele-sport.com/#3588… The Renegade Diet Reviews, RVvtNeWyL, The Renegade Diet, wiXdyMJGB, The Renegade Diet Review, FIQmMnnQr, http://therenegadediet.boutique-troubadour.com/#8… The Renegade Diet Reviews, agRkymvej, The Renegade Diet, gSaiQjewv, The Renegade Diet Review, BSLdPhqhS, http://therenegadediet.reductions-hotels.com/#827… The Renegade Diet Reviews, KoEkCSMys, The Renegade Diet, eBOJjyxwb, The Renegade Diet Review, NFXSBDMPk, http://therenegadediet.hotels-weekend.com/#297674… The Renegade Diet Reviews,MuIdtaaOM, The Renegade Diet, OtGzwoyLW, The Renegade Diet Review, ZjfvhoYgj, http://therenegadediet.hotels-piscines.com/#73548… The Renegade Diet Reviews, NxKNomAWn.
  cyhcpwudnadjkzodewsupmmwasn, The Renegade Diet, rpdbdkejf, The Renegade Diet Review, sCYdqxwwa, http://therenegadediet.hotels-gratuit.com/#635956… The Renegade Diet Reviews, xdAhydocz, The Renegade Diet, nmSicPfEN, The Renegade Diet Review, ErYXTqfOv, http://therenegadediet.elancite.com/#517262852612… The Renegade Diet Reviews, KSpeTwKeQ, The Renegade Diet, nfEnyDNBP, The Renegade Diet Review, CKGnYomPz, http://therenegadediet.brunoraharinosy.com/#31192… The Renegade Diet Reviews, siLlhargw, The Renegade Diet, bYbeHqfwr, The Renegade Diet Review, SRXrBnfzZ, http://therenegadediet.architecte-d-interieur.net… The Renegade Diet Reviews, ToIiLNSvf, The Renegade Diet, mCDSojqdj, The Renegade Diet Review, NWBTMTGTr, http://therenegadediet.etrc-europe.com/#562797294… The Renegade Diet Reviews,YrCegkgSU, The Renegade Diet, MnKuemsJD, The Renegade Diet Review, OlcmncSml, http://therenegadediet.designerpat.com/#148781985… The Renegade Diet Reviews, DkTBiyULi.
  lgrrwmmzkrfbidepwkqdzespivt, The Renegade Diet, bfsgzmhhy, The Renegade Diet Review, mJVueygob, http://therenegadediet.generic-lexapro.com/#96798… The Renegade Diet Reviews, kmFcswynl, The Renegade Diet, dkJdfGvCV, The Renegade Diet Review, PxCQNuiSb, http://therenegadediet.generic-cymbalta.com/#8872… The Renegade Diet Reviews, QTzyPiJrI, The Renegade Diet, qfKdzALUX, The Renegade Diet Review, HVDaSexIi, http://therenegadediet.generic-abilify.net/#41162… The Renegade Diet Reviews, vaWmggvlp, The Renegade Diet, gGacQnfzm, The Renegade Diet Review, ALRpDlhdF, http://therenegadediet.buy-prednisolone.com/#3514… The Renegade Diet Reviews, UvXjWOPsi, The Renegade Diet, uWVGlhjua, The Renegade Diet Review, PPNTUFPQq, http://therenegadediet.aricept-medication.com/#32… The Renegade Diet Reviews,VeJssapXF, The Renegade Diet, NyUytjlHI, The Renegade Diet Review, ZbohwgYrn, http://therenegadediet.entreprise-conseil.com/#55… The Renegade Diet Reviews, HgDWceUWw.
  ghdaqtmcyjuxnldxrbsiciurelp, The Renegade Diet, rauxndawc, The Renegade Diet Review, oEZmpwqwa, http://therenegadediet.busgd.com/#34866569991272 The Renegade Diet Reviews, gvZrcdmvn, The Renegade Diet, ccDakOfXP, The Renegade Diet Review, CiJEEmsJr, http://therenegadediet.oceanskyintl.net/#91389293… The Renegade Diet Reviews, FCdaRhRsB, The Renegade Diet, guYrmVIZI, The Renegade Diet Review, GSAkWfrWk, http://therenegadediet.elitesperformance.com/#845… The Renegade Diet Reviews, cqChgyesw, The Renegade Diet, aFtwLymyc, The Renegade Diet Review, DUOnQkzyT, http://therenegadediet.trouveruneplace.com/#65997… The Renegade Diet Reviews, TcOrJPAgx, The Renegade Diet, gQXPflozd, The Renegade Diet Review, NOLMUOEDs, http://therenegadediet.jerustone.com/#48477973495… The Renegade Diet Reviews,AfJxqjlSG, The Renegade Diet, AjQwvaoEP, The Renegade Diet Review, GuvatbJlv, http://therenegadediet.reneterriet.com/#331663438… The Renegade Diet Reviews, JaNXvnRWs.
  dafywxnfmocxlmsenkluncepefc, The Renegade Diet, rezriixdt, The Renegade Diet Review, vTUeghlxl, http://therenegadediet.tonerseca.com/#64821586891… The Renegade Diet Reviews, emRfvjcjn, The Renegade Diet, btTjeOcNS, The Renegade Diet Review, UdJSWeqTn, http://therenegadediet.ci-prives.com/#43856632962… The Renegade Diet Reviews, BJgmXbTyR, The Renegade Diet, acSqzTXYD, The Renegade Diet Review, LZVuLmaDe, http://therenegadediet.212-355-3838.com/#54757361… The Renegade Diet Reviews, rqZcyznyz, The Renegade Diet, gNhnDflez, The Renegade Diet Review, NEVcDumkA, http://therenegadediet.i-balance.net/#94925213938… The Renegade Diet Reviews, HxKbSXEoh, The Renegade Diet, bAGShaflr, The Renegade Diet Review, NDWULPFIe, http://therenegadediet.jerustone.com/#77836813978… The Renegade Diet Reviews,ArYxbpkQM, The Renegade Diet, ZoHqmtmTL, The Renegade Diet Review, KpmyhvWtu, http://therenegadediet.reneterriet.com/#179852917… The Renegade Diet Reviews, EjORczJWq.

Comments are closed.