Новогодишна честитка

Време е!!! Започнаа честитките!!!

Листата прв ќе ја предводи Steve Outing (американски колумнист, истражувач и автор на блог). Тој на сите кои се занимаваат со весници во својата последна колумна објавена во Editor&Publisher им пренесува 9 честитки лични желби.

New Year’s Resolutions for the Newspaper Industry
1. “I will discuss more, talk less.”
2. “I will dare to wiki.”
3. “I will be more interactive.”
4. “I will seek out ‘citizen advertisers.'”
5. “I will learn to turn free classifieds into money.”
6. “I will publish where the young people are.”
7. “I will devise a better Web site registration scheme.”
8. “I will become a podcast god.”
9. “I will not become complacent; I will remain alert.”

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.