Onion: Социјалните мрежи подобри од вистинските пријатели

history-of-internet-logoЗошто секогаш преку хуморот всушност се прави навистина квалитетна и издржана критика? Зар нема никој храброст директно во лице да им го каже тоа на луѓето кои се мета или едноставно тие нема да ја прифатат забелешката доколку? Или можеби кога станува збор за критика преку хумор полесно ја прифаќаат оние кон кои е насочена? Како и да е… Onion имаат одлична серија на видеа кои на моменти се болно вистинити и точни, а сепак смешни.
И со ова видео уште еднаш, по кој знае кој пат, се покажува дека нашиот пазар и МК општо не се издвојува од другите, не сме ние посебни, немаме ние посебен пазар па мора различно да работиме. Тие се луѓето дали во Америка или Македонија, исто реагираме. Уживајте!

Hat tip @kuzevski

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.