Мултимедиа во медиумите

Изминатава година вакви примери имаше повеќе, но конечно се решив да пренесам еден. Станува збор за употреба на мапите на Google, во служба на партиципаторското новинарство.

На следниов линк NewYorkTimes поставил мапа на градот со совети и лични искуства од граѓаните за справување со штрајкот на јаниот превоз. Навистина интерактивно и корисно.

Да имаше вакво нешто Дневник пред два дена кога штрајкуваа таксистите верувам дека ќе беше најпосетена страница во градов.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.