Предвидувања

Листата ја започнавме со листатана Steve Outing, a сега на ред се и предвидувањата на Jason Calacanis, CEO of Weblogs Inc. – компанијата која ја одбележа оваа година продавајќи се себесе (својата мрежа на блогови) на AOL.

Неговата листа на предвидувања е многу конкретна и провокативна, па токму затоа предизвика и голем број на реакции кај засегнатите страни. Некои од нив не не` засегнуваат нас, но се значајни за понатамошното развивање на блогосферата. Во секој случај интересни се за читање.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.