Media & Marketing Blog

The Media Education Foundation

The Media Education Foundation

The Media Education Foundation produces and distributes video documentaries to encourage critical thinking and debate about the relationship between media ownership, commercial media content, and the democratic demand for free flows of information, diverse representations of ideas and people, and informed citizen participation.

Навистина вреден извор, одлични документарни филмови, и што е најдобро (според мене) засновани на научни истражувања и креирани од универзитетски проесори а не се дел од пропаганда. Секако во некои рамки можат да се протолкуваат како пропаганда.

Бесплатно достапни се само трејлери на филмовите, и плус pdf документи наречени Study Giude. Овие се моја препорака:

2 коментари на “The Media Education Foundation”

  1. Bi

    Свет кој исчезнува…

    Дури стигнав јас да ви пишам за ова, веста застари за нас информатичките манијаци, кои секојдневно си ја земаме дозата свежа крв нови само …

  2. Baju Bayi

    Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is fantastic, as well as the content!. Thanks For Your article about The Media Education Foundation | К О М У Н И К А Ц И И .

Коментарите се затворени.