Кампањата за 2008
започна на „You Tube“

Кампањата за претседателските избори во САД во 2008 веќе започна, а овој пат еден од кандидатите тоа го направи преку „медимуот“ на „You Tube“:

Presidential hopeful John Edwards jumped his own announcement of his plans to campaign in 2008, scheduled for today, by posting a video on YouTube yesterday in which he pre-empts the news.

Засега реакциите на овој потег на еден од кандидатите се прилично позитивни (види Comments and Responses).

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments Кампањата за 2008
започна на „You Tube“

 1. волан 29/12/2006 at 18:03

  Викам јас нашиве попознати блогери ке бидат разграбани од нашиве политичари …

  За да им ги уредуваат па ако треба и пишуваат личните блогови на нашите политичари …

  Дали ти би уредувал блог на политичар ??!!

 2. sead93 29/12/2006 at 21:43

  Веројатно на политичарите ќе им треба уште малку време да сконтаат колку е блогот посебен како нов медиум, и да разберат што тој медиум може да им понуди ним, но ете работите се движат во некаква нагорна линија…

 3. darko156 03/01/2007 at 22:38

  The Guardian France’s presidential frontrunners signalled their intention to carry out their political fight via the internet yesterday, firing the opening salvoes of 2007 by posting new year messages on the web.The internet video greetings from Socialist Ségolène Royal and her centre-right rival, Nicolas Sarkozy, reflect how the pair have taken their battle for the hearts and minds of French voters to the internet.” (бесплатна регистрација задолжителна)

Comments are closed.