Archive for �’

LeWeb10 низ фотографии

Во претходниот псот спомнав за фотографијата со Marissa Mayer, ева ја приказната. Првиот ден од официјалната програма на LeWeb @kuzevski ме испровоцира (на чет) да сликам…

Read article

LeWeb10 – за содржината

Само нешто повеќе од два дена траеше овој настан а навистина ми претставувуа предизвик да пишам сумарен пост со моите лични впечатоци. Предизвикот е голем заради…

Read article

Facebook Workshop – LeWeb

Еден од настаните кои предизвикаа голем интерес беа работилниците на Facebook, би рекол очекувано. Само не знам зошто Facebook не се решиле да дадат повеќе пари…

Read article

Le Web 10 – Backstage session

Според најавата вчера имав можност да ѕирнам зад сцента и организацијат ана овој голем настан. Низ турата не водеа главните „виновници” за овој настан Loic Le…

Read article

Започна #LeWeb10

Нема да можам да пишам се што се случува затоа што голем број различни групи заинтерсирани луѓе се подготвуваат за различни делови од настанот. Но еве некои информаци и најави кои беа актуелни помеѓу официјални блогери

Read article

Светските и македонските медиуми и iPad

Колку и како iPad го смени начинот на кои се консумираат вестите е ongoing процес, но и прашање на кое полека му се наѕираат контурите на одговорот.

Read article

[Видео] Користење на социјалните медиуми од страна на претприемачите

Видео записи од двочасовната дискусијан организирана во рамките на Глобалната недела на претприемништво

Read article

[најава] Најголемата конференција за Интернет во Европа

LeWeb 2010 – 2500 учесници од 50 земји. Многу блогери, претприемачи, инвеститори, новинари, стартап компани. 8-9 декември Париз

Read article

Впечатоци од World Blogging Forum 2010

Настанот беше прав блогерси собир. Форматот беше лабав и прилагодлив на самите учесници. 3 сесии со отворени муабети, долги дискусии и многу муабети помеѓу нив

Read article

За наивноста на македонските медиуми…

Изминативе денови низ македонските медиуми наголемо се шпекулираше за продажбата на телевизија Алфа на српскиот медиумски гигант „Pink“. Што всушност се случи?

Read article