Archive for �’

Како работи Borg.mk?

Видео од презентацијата на Игор Трајковски

Read article

Потребна е инвестиција во волја за промена

Текстот оригинално е објавен во септемврискиот број на додатокот Претприемач.мк издаден како додаток во дневниот весник Нова Македонија подготвен од ПСМ Фондација.

Read article

Темелни начела на новите медиуми

Појаснување на неколку од најпопуларните начела на кои се темели денешната дискусија за новите медиуми.

Read article

Дали во Македонија интернетот треба да биде сфатен сериозно?

Заклучоците се исти. Сме ги повторувале и ние полно пати тука на блогов. Во основа мислам дека незаслужено во МК интернетот се уште не се сфаќа сериозно.

Read article

Интернет станува традиционален

Збор два за иднината на интернетот, инспирирани од темата објавена во Wired: The Web Is Dead. Long Live the Internet

Read article

Што е тоа плоча?

Подготвувајќи неколку презентации на тема „Нови медиуми“, и како тие се разликуваат од своите претходници, т.н. класични медиуми, обработив едно доста упатно видео (According to Jim,…

Read article

T-Mobile: биди дел од новиот видео спот на Kety Perry

Ми се допаѓа што во голема мера се пренасочуваат кон користење на новите медиуми и што се одлучуваат на кампањски / наменски мали (микро) веб сајтови

Read article

Зошто се ретки добрите интернет дискусии?

Не знам дали ви се случува да бидете во искушение и да се премислувате „да улетате“ во некоја дебата на интернет? Бидејќи претежно посетувам сајтови на…

Read article

10+1 совети за нови корисници на Twitter

За сите кои ја одминале или ќе ја одминат „заразата” наречена Twitter. Со цел да не го сторат тоа туку да се приклучат на малата, но активна, локална заедница

Read article