Archive for �’

Топ 5 на комуникации.нет за 2011 година

Оваа година нема да правам избор на важни и влијателни постови, бидејќи секој читател сам си ги рангира истите, туку само со помош на Google Analytics ќе ги претставам топ 5 блог постови кои според бројките оваа година биле најпосетувани.

Read article

Внимавајте кому му ги доверувате сметките на социјалните медиуми

Fаcebook e одлична алатка за слушање, но таа е далеку од доволна. Интернет е далеку поголем од Facebook. За вашиот бренд или компанија се зборува и на други места. Раководењето на вашите сметки на социјалните медиуми мора да им го доверите на искусни луѓе.

Read article

The World of Social Media 2011 [video]

Користењето видеа за маркетинг се далеку од доволни, но се одлични за популаризација на дигиталниот маркетинг кон пошироката публика. Корисни се и за учење како се прави убава видео инфографика и се еден од најдобрите материјали за презентации и обуки.

Read article

[подкаст с2-е15] Комплетно посветен на LeWeb11

На гости ни беше Александар (@a_georgiev) кој заедно со мене (Дарко) зборувапе скоро еден час за она што се случуваше во Париз на LeWeb оваа година. Коментиравме за атмосферата, за содржината, за организацијата за вмрежувањето. Преслушајте го подкастот.

Read article

Интервју со Frederic Lardinois на тема блогови за технологија

Интервју со еден од најактивните (поранешни) блогери за ReadWriteWeb (со околу 1500 објави), сега со свој личен блог. Погледни го видеото за да дознаеш накратко како всушност функционираат големите блогови за технологија кои скоро секојдневно ги читаме.

Read article

LeWeb11 преглед на третиот ден

Последното од видеата снимени некаде низ улиците на Париз. Зборувам за третиот, и последен ден на овогодинешниот Le Web. Погледнете го краткиот осврт на настаните и презентациите од последните панели. На крајот, навистина вреди да се биде дел од овој настан.

Read article

Ramon de Leon човекот кој не продава пици

Ramon de Leon, човекот на Domino Pizza, пријатно ме изненади со својот и стил на презентација. Неговата приказна е одлична, уште поимпресивна е енергијата со која настапува и ја сподели приказната со присутните. Погледнете го видеото.

Read article

LeWeb11 преглед на вториот ден

Погледнете го краткиот осврт на вториот ден на Le Web. Малку преглед на презентaции, малку доживувања и многу добри совети. Имавме супер искуство со Uber. Го спомнавме и Bill Gross и неговите “Лекции од животот на еден претприемач”.

Read article

[подкаст с2-е14] Facebook Memology, Twitter трендови и акцискиот план на ЗНМ и МИМ

Четирнаесеттиот подкаст од втората сезона на „Комуникации“ заради зафатеност на двоецот Булдиоски-Кузевски, помина во целосна доминација на третиот член на тимот, Сеад. Во стилот на Мишко…

Read article

Buddy Media на тема оптимизација на Facebook News Feed

Еден од ретките долови на LeWeb за кој нема видео стрим во живо на интернет се работилниците. Вчера зборував малку за нив, еве денес со задоволство…

Read article